„EGY HAJÓBAN EVEZÜNK – EGYÜTTMŰKÖDÉS A CREDIT MANAGEMENT ÉS A SALES KÖZÖTT”

címmel konferenciát szervezett a Magyar Credit Management Szövetség, amelyre 2016 őszén került sor. A rendezvényen, amelynek helyszíne ezúttal ismét a Magyar Tudományos Akadémia gyönyörű Felolvasó terme volt, közel 150 szakember vett részt

Creditmanagement MTA 2016 142

Az üzleti lehetőségek és kockázatok egyensúlyban tartása nem mindig könnyű feladat. A profitábilis működéshez, növekedéshez pedig elengedhetetlen az értékesítési célkitűzések és a kockázatkezelési szempontok összehangolása, azaz a sales és a credit együttműködése.

A konferencia résztvevői nemzetközi és hazai nagyvállalatok példáján keresztül, credit manager és értékesítésben jártas szakemberek tolmácsolásában ismerhették meg, hogyan lehet a kereskedelmi terület és a credit management között a sokszor konfliktusokkal terhelt kapcsolatot valódi, értékes, kölcsönös előnyökkel járó együttműködéssé alakítani.

A rendezvényen első témaként rövid hazai és nemzetközi makrógazdasági kitekintés hangozott el Hamecz István tolmácsolásában. Az előadások között rendhagyó módon koprodukciós prezentációk is elhangzottak, ahol egy vállalat részéről mind a credit management, mint pedig a sales terület bemutatta és értékelte az együttműködést. Ilyen előadást tartott például a BASF és a Vodafone is. Különlegesen érdekes és sikeres volt Görgényi István korábbi világbajnok vízilabdázó „Hunting Terrytory” előadása, amelyben részben sporteseményeken, részben pedig a BP Deepwater Horizon olajfúró platform tragédiáján keresztül mutatta be a csoportok együttműködésének vadászterület alapú megközelítését.

Creditmanagement MTA 2016 172

Hasonlóan érdekfeszítő volt Balassa Beatrix előadása, amelyben a jelenlegi társadalmi és üzleti környezet („VUCA World” = Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous) a jövőben tovább alakító legfontosabb globális megatrendeket értékelte és számos sikeres példát mutatott arra, ahol az új technológiák teljesen új üzleti megközelítést eredményeztek. A szakmai programot a három nemzetközi hitelbiztosító menedzsmentjének kerekasztal beszélgetése egészítette ki.

• Összes
  • 2013
  • 2017
  • 2018
  • 2019
  • 2022
  • 2023
  • Alapértelmezett
  • Cím
  • Dátum
  • Random
Még több

Elérhetőség

Magyar Credit Management Szövetség
Cím: 1118 Budapest, Rétköz u. 5.
Telefon: +36 (1) 248 0067
E-mail: info@creditmanagementszovetseg.hu